רחוב בדרך לעיר - שיטוט ברחוב יפו חלק ב׳
#טיולהשבוע
רחוב בדרך לעיר - שיטוט ברחוב יפו חלק ב׳ מצומת האיקסים ועד כיכר הדוידקה
הקסם של רחוב יפו לא מתמקד רק בו אלא בחצרות הקטנות שהוא נפתח אליהן . בפוסט שעבר דיברנו על החלק שמשער יפו ועד צומת האיקסים והיום אני רוצה להמשיך את השיטוט לאורך הרחוב ולהיכנס על הדרך למספר מקומות צידיים שהרחוב נפתח אליהם.
אז בואו נתחיל
מצומת האיקסים נמשיך קצת על המדרכה הימנית ונפנה אל רחוב עזרת ישראל עם השכונה הקסומה עזרת ישראל . השכונה בעלת שני טורי הבתים שהוקמה ב1908 על ידי אשכנזים וספרדים יחד וביניהם מספר מקובלים שרצו לגור בשכונה עקב קרבתה לגבעת נבי עכשא שמקובלי ירושלים החשיבו כפתחא דקרתא שמשם יגיע משיח בן יוסף ובשכונה זו גם גר בשכונה הזוג בן צבי . נסייר בין בתי השכונה שעליהם כותב ש״י עגנון שהיא אינה אלא רחוב דחוק מרחוב יפו ואינו שכונה משכונות ירושלים כבעבר ונחזור בחזרה אל רחוב יפו.
נמשיך ברחוב עד לפינת רחוב ראול ולנברג ונעיף מבט ימינה אל בית מחניים הראשון שבנה יוהנס פרוטינגר ובית נבון ביי. נעלה עוד קצת עם הרחוב ונגיע לביתו המפואר של משיח בורוכוף עם ארקדה מרשימה של שלוש קשתות עם כותרות קורניתיות שמעטרת סניף של בנק מרכנתיל ( אולי הסניף הכי יפה בארץ😉).
נחצה את הכביש מול בית משיח בורוכוב ונתקדם במעלה רחוב יפו מספר מטרים ואז נפנה דרך מעבר מקושת אל חצר אבן ישראל שהיוותה את השכונה הראשונה של נחלאות והוקמה על ידי בונה השכונה , רבי יוסף ריבלין , שכבר כתב עליו ש״י עגנון : ״ וכשמת , לא הניח לבני ביתו אפילו לא דמי סעודה אחת , אבל הניח אחריו 11 שכונות בירושלים״ . ניתן לראות שהשכונה היא שכונת חצר קלאסית והשיפוץ שעברה החצר יוצר בה שילוב מעניין של ישן וחדש.
נצא מחצר אבן ישראל דרך מעבר צר אל סימטת משיח בורוכוף , שם נוכל לראות את בית היתומים הספרדי שחלק משמעותי מתרומותיו הגיע מכספי משיח בורוכוף שבביתו ביקרנו.
נחזור אל רחוב יפו ונעלה עוד קצת במעלה הרחוב עד שנגיע אל בניין כלל ונראה בחזית המבנה את השער המשוחזר של בית ספר אליאנס .
החצה את הכביש אל כיכר הדוידקה שנקראת על שם אותה מרגמה מפורסמת שקיבלה את שמה על שם ממציאה דוד לייבוביץ׳
והצטיינה ״בהרעשת״ עמדות האויב וזה בערך כל מה שעשתה .. אבל מי אמר שלאפקט פסיכולוגי אין משמעות בקרב?
נסיים את השיטוט בכיכר ונוכל לשתות קפה בנאמן או אפילו לקחת איזה דרינק בקופיקס בר...
בשבוע הבא , החלק השלישי של רחוב יפו